Uutiset/News 2015

29.12.2015 Joulu meni jo, tosin ilman lunta, mutta nyt on syytä "juhlia" ihan muuta;  pennut täyttävät tänään yhden kuukauden! Ne leikkivät kovasti toistensa kanssa ja emo Ringa on jo viime päivinä suvainnut Sona-mummelin ja Perla-tädin käydä haistelemassa pentujaan./ Christmas is over and we have new reason to celebrate ; the puppies are now one month old! They play with each other and run in the hall. Ringa ; their mum now allows Sona-granny and  auntie-Perla to visit the puppy room.

Ringan_pennut_29.12.-15-6copy.JPG

"Kuule veli, me ollaan jo kuukauden vanhoja/ Listen my brother,we are one month old now"

Ringan_pennut_29.12.-15-7copy.JPG

Mitä! Siis ihan oikeestiko? / What did you say?Are we really so old?

Ringan_pentu_29.12.-15copy.JPG

No, sitten minä lähden metsästämään / Well then I can go hunting

Ringan_pentu_29.12.-15-1copy.JPG

Kato,mä sain saaliiksi "Isojalan" / Look, I got the Big Foot!

Ringan_pentu_29.12.-15-2copy.JPG

Ja mä sain samanlaisen! / And I got the same as you!

24.12.2015

Joulukortti_2015-2016copy.JPG

17.12.2015 Uudet Pennut sivu on päivitetty ja pentujen kuvia lisäilty / New Puppies page has been updated and some new photos of puppies can be seen now.

14.12.2015 Kaksi viikkoa vanhat pennut ovat melkoisia pulleroita, ruokaa riittää edelleen runsaasti ja se kyllä näkyy ;-) lisäksi pennut liikkuvat ryömien pentulaatikossa ja silmät ovat sirrillään mutta eivät vielä auki./Puppies are now 2 weeks old and quite chubby as you can see, they have food enough and they creep around the puppybox and their eyes are squint but not open yet.

Ringan_pennut_11.12.-15_360copy.JPG

Ringan_pennut_11.12.-15_353copy.JPG

Ringan_pennut_11.12.-15_366copy.JPG

Ringan_pennut10.12.-15_350copy.JPG

12.12.2015 Tänään on Sonan (Samlet Symphonyoflove) syntymäpäivä, mummeli koira täyttää 10 vuotta!Onnea ihanalle isoäidille sekä terveyttä ja pitkää ikää!/ Today our grandmama Sona (Samlet Symphonyoflove) has birthday, she is now 10 years old,congratulations!

sonan_syksy_2008_00.jpg

Sona täyttää 10 vuotta tänään/ Sona is 10 years today!

07.12.2015 Pennut kasvavat hurjaa vauhtia, painavat nyt viikon ikäisinä lähes 600g! Ravintoa riittää, kun "maitobaari" on auki 24/7 ja poikia on vain kaksi nauttimassa antimista ;-) / The puppies are growing fast , they weight is now at the age of one week nearly 600g! They have milkbar open 24/7 !

Ringan_pennut_04.12.-15-5copy.JPG

                                    Pennut 6 päivän ikäisinä / Puppies 6 days old

Ringan_pennut_04.12.-15copy.JPG

Ringan_pennut_01.12.-15copy.JPG

Ringa 3 vrk ikäisine pentuineen / Puppies here 3 days old

03.12.2015. Työpäivä lauantaina meni ja myöhään illalla, Ringa alkoi antaa merkkejä, että nyt on synnytys tosiaan käynnissä ja soitin apukätilö Outin keskiyöksi meille. Yön vaihtuessa sunnuntaiksi, alkoi varsinainen ponnistus ja klo 02 jälkeen putkahti ensimmäinen Ringan pentu maailmaan, se oli punavalkea urospentu, vain vähän valkoisia merkkejä, eli piparipoika ;) Vajaan puolen tunnin päästä tuli toinen pentu, se oli musta- valkea urospentu, lähes kokonaisella valkealla kauluksella varustettu komistus. Sitten pitikin odottaa lähes puolitoista tuntia, ennenkuin viimeinen pentu syntyi, surukseni se oli kuollut mustavalkea narttupentu, juuri sellainen kuin olin "tilannut" itselleni. Syytä sen menehtymiseen täytyy selvitellä, joten lähetän sen Eviraan avattavaksi. Näin jälleen kerran kasvattaja joutuu nöyrtymään luontoäidin edessä, ei pentuja voi noin vaan saada tilauksella, yllätyksiä ; niin hyviä kuin huonoja sattuu ja siihen on tyydyttävä. Onneksi urospennut ovat hyvin elinvoimaisia ja Ringa emo hoitaa niitä hellästi./

The puppies "arrived" after midnight on early Sunday morning, the first puppy was RW malepuppy with very little white markings and the second was fine BW  malepuppy. We had to wait nearly one and half hour , then the third puppy was born, but unfortunately it was dead, it was BW female, and that was a disappointment for me because I was waiting for a BW female. However as a breeder you can´t always get the puppy you are wishing for, "mother Nature" gives you lesson and keeps you humble.The male puppies are vital and mum Ringa nurses them gently.

Ringan_pennut_29.11copy.JPG

Ringa ja pennut hyvinvoivina synnytyksen jälkeen/ Ringa and her puppies 

28.11.2015 Lauantaina Ringa oli jo hieman levoton ja minulla oli työpäivä, vähän arvelutti jättää koiraa kotiin, mutta onneksi naapuri, joka on ennenkin pentujani hoivannut , ehti käymään pariinkin otteeseen katsastamassa, etteivät pennut putkahda maailmaan ihan omin päin.

Ringa_24.11.-15_306.JPG

Tässä mietteliäs odottaja kuulostelee masu-asukkeja/ Here the mom with her thoughts of  the babies

22.11.2015 Kotona onkin sitten paksusti voiva tyttönen, eli Ringa (Rosone´s Retro Rimembranza), jonka tiineys näkyy kyllä jo selkeästi, vatsa on pullistunut kovasti ja ruoka maistuu, kuvissa pihalla sunnuntaina ja päivissä ollaan n. 50 vrk kohdalla / Ringa is really going to have puppies as you can see from photos, day 50

Ringa_paksulainen_22.11.JPG

Ringa_paksulainen7.JPG

21.11.2015 Jyväskylän KV. Olihan ajomatka ja hirmuinen keli ajaa pimeässä aamulla mentäessä näyttelyyn!  Lähdettiin Sailan ja Vernan sekä Jymyn kanssa aamulla heti klo 7 jälkeen ajamaan , matkaa oli yhteen suuntaan 235 km ja aikaa meni yli 2h 30 min ja kun päivä vähän valkeni, niin eikö tielle kömpinyt HIRVI siinä Toivakan kohdalla, oli muutekin koettelemusta kerrakseen ajaa räntäsateessa ja loskaisissa ajourissa, ja kuinka ollakaan: taas pääsi talvi yllättämään  suomalaisen aurauskaluston!! Paluumatkalla oli sama meininki, mutta yksi aurauskaluston auto nähtiin. Alla kuva paluumatkan alkuosasta

/Quite horrible weather to drive 235 km up north when it was raining wet snow(sleet) and  the windscreen of my car  was nearly opacue and there was "tracks" for the wheels you should drive along and it take 2 and half hours to get to the Jyväskylä INT dogshow. Photo here under from the driving back direction by S. Inkinen

Jyvakylaan_ajo.jpg

Näyttelyyn oli ilmoitettu 17 basenjia ja kehä alkoi vasta lähempänä keskipäivää, olot kehän laidalla olivat aika "tiiviit" , kehät melko pieniä ja kulkuväylät ahtaat. Tuomari pysyi sentään hyvin aikataulussa, ja Jymy  (Rosone´s Vino Vermentino) sai arvostelussa tuloksen AVO ERI1 SA ja Verna (Rosone´s Viola Vernaccia) AVO ERI2 / The ring started for basenjis after noon and there 17 basenjis with this competition. Jymy (Rosone´s Vino Vermentino)got EXC 1, CQ EXC 1, CQOpen EXC 1, CQ and Vernas result was Open EXC 2, the judge was Steven Seymour, UK.

Photos here under from Best Male competition by P.Rossi-Salmi and Verna in the ring ; photo by S.InkinenJyvaskyla_3076copy.JPG

Jyvaskyla_3113copy.JPG

02.11.2015 Piinaava odottelu on päättynyt, sillä kävimme tänään Ringan kanssa Tammiston Univet eläinsairaalassa ultrassa tutkimassa onko pentuja mahdollisesti tulossa ja ilokseni sain nähdä pontevia möykkyjä Ringan vatsassa! :) Tuleva äiti ei ole kovin paljoa vatsaa kasvattanut, sensijaan selkäpuoli on "levinnyt" ja ruokahalu on ollut kova, mutta nyt odotuspäivät ovat siis puolenvälin tienoilla, joten vielä sitä vatsaakin ehtii kasvattamaan! Keinosiemennyksen hoitanut eläinlääkäri Leena Lindh oli myöskin ilahtunut toimenpiteen onnistumisesta ja alkioita laskiessaan totesi, että virkeitä vaaveja on tulossa... / It has been very long and painful month to wait the "news" if there is any puppies in the belly of Ringa. She has quite normal size belly , only her back has widened and she is eating very well. Today she was ultrasounded and YES, there are puppies coming! The vet Leena Lindh told that very lively puppies are expected, and I hope everything goes well!

Photos here under by Marja Kärki

Ringan_ultra_2.11.2015.jpg

Ringan_alkiot2.jpg

Tällaisia "möykkyjä" näkyi Ringan vatsassa ultraäänikuvauksessa

04.10.2015 Tuulos RN Tähän "lähinäyttelyyn" osallistuivat Rosone´s kennelin kasvatit , jotka asustavat melko lähellä, eli paikkakunnalla asuva Verna (Rosone´s Viola Vernaccia) ja naapurikunnassa asuva veli Jymy (Rosone´s Vino Vermentino). Näyttelypaikkana  toimi paikallisen ostoskeskuksen parkkihalli, joten voitaneen puhua lähes sisänäyttelytilasta ;-) Basenji rotuisia koiria oli ilmoitettu mukaan peräti 28 kpl , lieneekö syynä olleen sopiva tuomari vai joku muu seikka? No, meidän koirista kehään asteli ensinnä Jymy ja sai NUO ERI 2 SA merkinnät ja nartuissa Verna pisti hieman paremmaksi , sillä se voitti luokkansa ja sijoittui vielä Paras Narttu kisassa kolmanneksi eli  PN3 NUO ERI 1 SA, joten ihan mukavasti meni molemmilta. / Tuulos GR show was quite near the town where Verna and Jymy lives and there were also quite many basenjis in the showring = 28 ! Our team started with Jymy (Rosone´s Vino Vermentino) ,he got Intermediate EXC 2, CQ and his sister Verna  (Rosone´s Viola Vernaccia) got a bit better result ; Intermediate EXC 1, CQ and was BB3!

03.10.2015 Pentusuunnitelma on toteutettu ja Ringan masussa on toivoakseni nyt "oikean uroksen" siemeniä, kuukauden päästä voidaan ultrassa kenties nähdä pikku Ringoja ja Faroja, peukut pysyyn! /       The litterplan is now complete and I hope there is some little Ringas and Faros in the belly of Ringa, tumbs up this time, so we got the "right father" for the puppies!

26.09 Jymy (Rosone´s Vino Vermentino) on syyskuussa liikkunut vähän laajemmalla alueella kuin Suomi, eli omistajansa Saila I. on matkustanut sen kanssa mm. Romaniaan Dracula Dog showhun 12-13.9.2015 ja sieltä tuliaisina on tuotu kotiin ROMANIAN MVA titteli! Onnittelut huimasta saavutuksesta, tietääkseni ensimmäinen Suomessa kasvatettu basenji, joka on kyseisen tittelin ansainnut! / Jymy (Rosone´s Vino Vermentino) has been travelling around Europa and last achievement is from Romania- Dracula Dog Show , he has got the title Romanian Champion ! And as far as I know this is the first Ro Ch title given to Finnish bred Basenji! Photo here under by I.Inkinen

JYMY_RO_CH_5copy.jpg

  Myös Ahvenanmaalle Saila ja Jymy ehtivät Eckerön KV näyttelyyn ja sieltä saatiin myös hieno tulos, sillä Jymy oli VSP PU1 NUO ERI1 SERT & CACIB! Todella hieno saavutus nuorelle urokselle, onnittelut omistaja Sailalle! / Jymy (Rosone´s Vino Vermentino) has taken part to Åland dogshow on the 26.9.2015 and also there the results were wonderful , he was BOS, BM 1, CC and CACIB!

20.09.2015 Hyvinkää RN mukana olivat Velmu (Rosone´s Vino Verduzzo) ja Verna (Rosone´s Viola Vernaccia) , molemmat olivat Nuorten luokassa ja saivat ERIn ilman SA:ta, tuomarina oli Maija Sylgren. Hyvinkää GR show was held on a sand field and it was very difficult to run in the ring which was soft as the beach. I had two basenjis in the ring, Velmu (Rosone´s Vino Verduzzo) and Verna (Rosone´s Viola Vernaccia) and both got Exellent, the judge was Maija Sylgren.

VernaVelmu.jpg

Veran ja Velmun kauniit katsekuvat /Beatiful heads of Rosone´s Viola Vernaccia and Vino Verduzzo; photos by J.Mäkinen & A.Toikka

19.09 Pentusuunnitelmat saatu valmiiksi, löytyvät sivuilta Uudet Pennut ja Pentuja/ Puppy plans are ready, you can find them on the pages New Puppies and Puppies

08.08.2015 Pälkäne RN . Elokuun näyttelynä oli Pälkäneen ryhmänäyttely ja sinne menin Vernan (Rosone´s Viola Vernaccia) kanssa. Päivä oli helteinen ja hiekkakentällä kehässä juokseminen sai hien kasvoille ja pölyn suuhun. Tulokset kuitenkin "korvasivat" kärsimyksen, sillä Verna oli Rotunsa Paras ! Tulos kirjataan siis näin NUO ERI 1, SA, SERT, ROP ja sertihän sieltä napsahti , jippii! / Pälkäne GR show was the only show for us in August. The weather was hot and the ring was on sand field , so running in the ring got sweat on my face and dust in my throat, but fortunately Verna (Rosone´s Viola Vernaccia ) got fantastic results ; BB1 , Intermediate EXC 1, CQ, CC and was BOB! The judge was mrs Paula Heikkinen-Lehkonen.

Photo here under by J.Juhajoki

Rosones_Viola_Vernaccia_ROP-2015_Palkane-copy.jpg

Pälkäneellä Rotunsa Paras Rosone´s Viola Vernaccia/ Best of Breed

25.07.2015 Reginalle pidettiin samanlaiset "Valioitumis juhlat"  kuin on pidetty sen veljelle Romalle vuonna 2013 ja siskolle eli Ringalle vuonna 2014 ja kaikki nämä samassa paikassa eli Retro "pentujen" isän eli Curtiksen omistajan Marjan siirtolapuutarha mökillä Vallilassa. Tarjoilusta vastaamme kaikki , eli jokainen kantaa vastuun jostakin ruokalajista ja olemme saaneet nauttia joka kerta näissä juhlissa hyvää ruokaa (ja juomaa) yllin kyllin. FI MVA- tittelin saaneesta koirasta otamme kuvia ja tällä kertaa myös veli ja sisko koirat pääsivät kuviin kun olivat kerran paikalla./ We had Championship -party number 3 at Helsinki ; on the 25th July we congregated at Marja´s summer gottage and had wonderful afternoon with friends and good food and drinks. Regina(Rosone´s Retro Regina) did gain the FI CH title in March, but we couldn´t celebrate it in wintertime, we needed summer and garden-party and this is FUN, hope we can continue this "happening" next year !

Reginan_valio_juhlat_0.JPG

Marja, Katri & Roma, Outi & Regina

Reginan_FI_MVA_Juhla_6-copy.JPG

FI MVA / FI CH Rosone´s Retro Regina

19.07.2015 Hyvinkää KR Seuraavana päivänä olin näyttelyssä Hyvinkäällä ja paikkana oli sielläkin Vinttikoirakeskus. Rosone´s kennelin edustajana oli Verna (Rosone´s Viola Vernaccia) ja se menestyi oikein mainiosti sillä se sijoittui ja oli PN3, ja sai NUO ERI 1, SA, VASERT. Hyvinä kannustajina kehän reunalla olivat Vernan kotiväki eli Jaana ja Milla ja lisäksi vara"mummo" Outi. / Next day I was at Hyvinkää AB dogshow and Verna (Rosone´s Viola Vernaccia) got exellent critis from the judge Zorica Salijevic, so Verna was BB3 Intermediate EXC 1, CQ, ResCC. Photo here under by Jaana Mäkinen

Hyvinkaa_19.7-15-verna-copy.jpg

Rosone´s Viola Vernaccia aka Verna

18.07.2015 Helsinki RN, Kartano Weekend pidettiin Tuomarinkartanolla vinttikoirakeskuksessa, aurinkoisessa säässä. Rosone´s kennelin koirista oli mukana 2 kpl eli nuorten urosten luokassa pienen jännityksen kera esitetävä Velmu (Rosone´s Vino Verduzzo), sillä pöydällä seisomisesta se saattaa pitää tai sitten ei, nyt se oli ihan ok ja sai hyvän arvostelun NUO EH 3. Pienen yllätyksen sen sijaan aiheutti Stella (Rosone´s Soprano Supernova), joka mammalomansa jälkeen oli ensimmäistä kertaa mukana näyttelyssä ja rouva keksikin tuntea arvonsa ja murahti tuomarille, mutta tämä  (Christian Jouanchicot) ei tuosta onneksi hätkähtänyt vaan saneli hienon arvostelun ja Stella sai AVO ERI 2. / Helsinki Kartano Weekend was held in good and warm weather. I had two Rosone´s basenjis at this show, first there was in the ring Velmu (Rosone´s Vino Verduzzo) and got Intermediate VG 3 and after him there was Stella (Rosone´s Soprano Supernova) and she got Open EXC 2. The judge was Christian Jouanchicot, France .

velmu16.8.2014_62copy.jpg

Rosone´s Vino Verduzzo aka Velmu

09.07.2015 Suomen Basenjit ry:n Kesäpäivät Helsingissä Tuomarinkartanolla ovat perinteinen "must" juttu johon pyrin osallistumaan ja koetan saada mukaan useita kasvattejani omistajineen, varsinkin viimeisten pentujen omistajat on mukavaa saada tänne tutustumaan koirille järjestettyihin aktiviteetteihin. Tänä vuonna pennuista pääsi yksi paikalle eli Bambi tyttönen ( Rosone´s Fabella Fiat) omistajansa Miian kanssa. Lisäksi vanhempia kasvattejani oli paikalla Velmu (Rosone´s Vino Verduzzo) omistajansa Suvin kanssa ja Bambin äiti eli Stella (Rosone´s Soprano Supernova) ehti perheensä kanssa piipahtamaan paikalla. Saila toi myös Jymyn (Rosone´s Vino Vermentino) ja sen ( +Velmun) isän Aimon paikalle. Itselläni oli mukna Ringa (Rosone´s Retro Rimembranza) ja Marja toi Ringan isän eli Curren (Cool Curtis Shadows Of The Congo) joten melkoinen sukukokous meillä oli vinttikoirakeskuksessa. Perinteitä noudatti myös sää, sillä helteisen päivän lopussa kertyi taivaalle mustia ukkospilviä, joiden lähestyessä ehdittiin kokeilla ratajuoksua ja pitää pienet näyttelyharjoitukset halukaille osallistujille. Vieheen perässä kävivät juoksua kokeilemassa Bambi, Velmu, Jymy, Stella ja Ringa ; hienosti kaikki pinkoivat , mutta vieheeltä takaisin tuleminen ja omistajalle kiinni antautuminen oli joidenkin mielestä (=Velmu) turhaa, sillä nythän saattoi juoksennella ympäriinsä mielensä mukaan! No, Velmu pääsi osallistumaan myös kehätreeneihin , joissa harjoiteltiin näyttelykäytöstä. / We had the Summer Picnic and track race traning evening for basenjis at Helisnki. I was very pleased when I could meet my "puppies" old and new ones at the same time. These basenjis of my kennel were present at the place : Bambi (Rosone´s Fabella Fiat ),Velmu (Rosone´s Vino Verduzzo), Jymy (Rosone´s Vino Vermentino),Stella (Rosone´s Soprano Supernova) and my Ringa (Rosone´s Retro Rimembranza) and they all + Curre (Cool Curtis Shadows Of The Congo = father of Ringa) were running fine, like track racing.Photos here under by S.Inkinen

Fabella_Fiat_copy09.07.2015.jpg

Velmu (Rosone´s Vino Verduzzo) & Bambi (Rosone´s Fabella Fiat). Alla juoksukuvat molemmista

page10.jpg

04.07.2015 Tuusula, KR näyttely/ AB show Tuusula Tänä kesänä on ollut ihan oikeita hellepäiviä, vaikka välillä tuntui että aina sataa. Tuusulassa urheilupuiston hiekkakentällä, missä tämä näyttely pidettiin oli kuumaa kuin hiekka-aavikolla ja pidimme Sailan kanssa basenjimme teltan hämärässä, siellä oli hiukan viileämpää kuin kirkkaassa auringonpaisteessa. Samoin koirillemme laitettiin kylmään veteen kasteltuja pyyhkeitä selkään , jotta ne jaksoivat tepsutella kuumassa kehässä (handlereillä ei ollut läheskään noin helppoa, sillä hiki virtasi ja hiekkapöly nousi kurkkuun kehässä juostessa). Rosone´s teamin koirat menestyivät hienosti , kun Jymy (Rosone´s Vino Vermentino)  sai tuloksen  PU1 NUO ERI 1, SA, SERT ja rotunsa paras eli ROP! Jymyn sisko Verna (Rosone´s Viola Vernaccia) sijottui myös ja sai tuloksen PN3 NUO ERI 1, SA, VASERT. Tuomarina oli puolalainen basenjikasvattaja Janusz Opara , joka on ensimmäinen tuomari, joka huomasi kasvattieni Jymyn ja Vernan olevan väritykseltään FULA-tricoloreja . This summer it has been raining a lot , but not at Tuusula AB Dog Show, this day the weather was hot and we kept our basenjis in the tent which gave shade in the heat of the day. Basenjis of our team Rosone´s got fine results ;  Jymy (Rosone´s Vino Vermentino) got BD1 Intermediate EXC 1, CQ, CC and was BOB! His sister Verna (Rosone´s Viola Vernaccia) got BB3 Intermediate EXC 1, CQ, ResCC. The judge was mr. Janusz Opara (Poland) and he was the first judge who noticed in critique that both Jymy and Verna are FULA-tricolors. Photo here under by I.Inkinen

Tuusula_4.7-15-copy.jpg

Rosone´s Vino Vermentino ROP 4.7.2015Tuusula /Rosone´s Vino Vermentino Best of Breed 4th July 2015

28.06.20015 Valkeala, Suomen Basenjit ry:n Erikoisnäyttely 2015 / Basenji Specialty show 2015 Basenjien erikoisnäyttely oli seuraavana päivänä Valkealan opistolla ja suuntasimme sinne mukanamme samat koirat kuin edellisenä päivänä. Näyttelykehä sijaitsi opistorakennuksen takana järven rannalla ja näytti todella kauniilta,mutta totuus oli ikävänlainen, sillä märällä nurmikolla kuhisi mäkäräisiä, jotka pistivät ja purivat niin koiria kuin ihmisiä ja kyllä kävi sääliksi koiria, jotka eivät voineet olla paikoillaan, kun nuo pienet verenhimoiset hyönteiset iskivät vatsan alle ja tekivät varmasti kipeää! Kasvattini Verna sai NUO ERI 2, SA ja Sona sai VET ERI 4. Tuomarina oli Marja Talvitie / Basenji Specialty show was held at Valkeala, not very far from Kouvola were the Sighthound Specialty was day before. My "girls got fine results, Verna (Rosone`s Viola Vernaccia) in females got Intermediate EXC 2,CQ and Sona (Samlet Symphonyoflove) got Veteran EXC 4, the judge was Ms Marja Talvitie.  Photo here under by P.Ylitörmä

Erkkari_2015-79py-copy.jpg

Verna (Rosone´s Viola Vernaccia)NUO ERI 2, SA / Intermediate EXC 2,CQ

27.06.2015 Kouvola, Suomen Vinttikoira liiton Pääerikoisnäyttely/Sighthound Specialty 2015

Juhannuksen jälkeen oltuani Tuusniemellä koirahoitajana 5 vrk (Ressun ja Retun kaitsijana) suunnistin omien koirieni kanssa Kouvolaan, kisaan oli ilmoitettu Sona (Samlet Symphonyoflove) Veteraani luokkaan ja Verna (Rosone´s Viola Vernaccia) nuorten luokkaan. Näyttelypäivänä mustat pilvet täyttivät taivaan ja aamulla paikalle tullessamme vettä satoi, mutta Sailan teltan pystytyksen jälkeen taivas selkeni ja lämmin auringonpaiste helli näyttelyyn osallistujia , mutta myöhemmin sadetta saatiin vielä uudestaan. Saila esitti Jymyn Nuorten luokassa ja se sai ERI2.Narttujen Nuorten luokassa oli 6 kpl kilpailijaa ja Verna sai ERI3,SA ja Veteraani luokassa 5 kpl kilpasiskoja ja Sona sai ERI2. Tuomarina oli Kalvo Kriisk (Viro).               Finnish Sight Hund Club's Specialty was held at Kouvola and I had two basenjis in the ring and Saila had Jymy (Rosone´s Vino Vermentino) in the ring. Jymy got Intermediate EXC 2 and Verna (Rosone`s Viola Vernaccia) in females got Intermediate EXC 3, CQ. In Veteran class was Sona (Samlet Symphonyoflove) and she got Veteran EXC 2. The judge was Kalvo Kriisk (Estonia) Photo here under by Rami Niva

SVKL_Erkkari_2015-679_rn.jpg   Nuorten lk:n nartut kehässä / Intermediate class females in the ring

13-14.06.2015 Milano World Dog Show

logo_wds2015.png

Milanon Maailman Voittaja 2015 näyttely alkoi kiinnostaa heti syksyllä 2014 ja haave päästä  käymään Italiassa ja Milanossa uudelleen (viimeksi joskus 80-luvulla) tuntui olevan toteutettavissa koiranäyttelyn ohessa. Hotellivarauksia aloin tehdä jo loppuvuoden 2014 puolella, vaikka muutoksia tehtiin vielä ennen matkalle lähtöä.

Matkaseurakseni reissuun lähti kasvattini Roman (Rosone´s Retro Rockettaro) omistaja Katri koiransa kanssa ja kaikki koirani eli Sona, Perla ja Ringa. Reittisuunnitelmia Suomesta Milanoon tehtiin tietokoneen ääressä monena viikonloppuna ja lopuksi päädyimme "läntiseen reittiin" eli Ruotsin läpi Tanskaan, Saksaan, Itävaltaan ja Italiaan ja takaisin tulimme  muuten samaa reittiä, mutta paluumatkalla poikettiin vielä Tsekissä tervehtimässä Tsekin Basenjikerhon tuttavia.

For a long time it has been my wish to travell to Italy again. So when I noticed that the next WDS would be taken place in Milano, my wish came true. My friend and owner of my "puppy" Roma (Rosone´s Retro Rockettaro ) was also interested of this trip, we decided to make it and by own car ! We planned the route very carefully during the wintertime and made all the reservations for accommodations. We had 4 basenjis travelling with us = Roma, Ringa, Perla and Sona. The route we used to get to Milano was Sweden (from Finland by boat) Denmark, Germany, Austria and Italy.

Tiistaina 9.6 heräsimme aikaisin ja ajoimme Turkuun, mistä päivälaivalla matkasimme Tukholmaan ja sieltä alkoi illalla varsinainen ajomatka kohti Italiaa.

WDS_2015_Milano_002copy.JPG

Basenjit innokkaina katselemassa hytin ikkunasta /

Basenjis looking the view from the window of the cabin

Ajomatka Ruotsin läpi on aika puuduttavaa (560 km), mutta aamuyöllä olimme Helsingborgissa ja sieltä siirryimme lautalla Tanskaan ja Tanskan läpi Rödbyhyn ja vielä yhdellä lautalla Puttgardeniin ja olimme Saksassa varhain aamulla.

Emme halunneet ajella vain moottoriteitä pitkin mahdollisimman nopeasti näyttelypaikalle vaan valitsimme majapaikkoja pikkukaupungeista ja saimme ajella välillä pieniä kyläteitä pitkin ja ihailla kauniita maisemia. Iltapäivällä saavuimme pieneen kaupunkiin nimeltään Templin ja sen muurien ympäröimässä vanhassa kaupungissa oli matkamme ensimmäinen majapaikka -kahden makuuhuoneen huoneisto 70m2 ja hinta 65€! Auton saattoi jättää majatalon eteen kadulle ja koirien ulkoilutus onnistui läheisen puiston ja siirtolapuutarha alueen vieressä. Oli ihanaa päästä autosta jaloittelemaan, syömään ja illalla suihkuun ja nukkumaan, ajomatkaa oli vuorokaudessa tullut yli 1300 km!

11.6_meno_Templin_strasse_copyPRS.JPG

Majapaikkamme katunäkymä Templinissä /Street view from our lodging place at Templin

10.6_meno_Templin4copy_PRS.JPGBasenjit asettuivat heti "omille" paikoilleen majapaikassamme/ Our basenjis found their "own" places at once in our rooms

Seuraavana päivänä eli 11.6 lähdimme aamupäivällä ajelemaan Templinistä  pohjois Saksasta  kohti etelää, sillä Augsburg niminen pikkukaupunki sijaitsee Münchenin lähellä ja matkaa sinne oli 660 km ja seuraava yöpymispaikka odotti siellä. Saksan tieverkkoon tuli todella nyt tutustuttua, sillä aamulla ajoimme pieniä kyläraitteja ja metsien reunustamia maanteitä ja keskipäivän jälkeen paahdoimme pitkin moottoriteitä (Autobahn) melkoista vauhtia.

page.jpg

Säätilakin vaihtui päivän aikana moneen kertaan, aamulla oli aurinkoista, keskipäivällä puolipilvistä, iltapäivällä satoi ja illalla taas aurinkoista. Ruokailutaukoja erilaisissa pikaruokapaikoissa sekä muita pysähdyksiä tehtiin sopivin välein, jotta saimme vähän liikuntaa välillä itsellemme ja koirille.

page2.jpg

Illalla saavuimme Augsburgiin ja nostelimme tavarat majapaikkaamme , kävimme iltalenkillä lämpöisessä kesäillassa ja söimme iltapalan ja painuimme suihkun jälkeen nukkumaan, sillä seuraava ajopäivä odotti heti aamulla  ;)

page3.jpg

Yllä kuvassa Ringa ja Roma tutkivat majapaikan ikkunasta näkyvää maisemaa ja siellä pihalla oli autoni pysäköitynä ja talon kulmalta on näpätty kuva itse rakennuksesta./ Here above; Ringa & Roma are looking the view from "our" apartments window and there they could see my car and the other photo is the house we were staying that night.

Perjantaina 12.6 oli edessä mielenkiintoinen ajopäivä Alppien yli Italiaan. Jo aamulla tunsimme, että kuuma päivä oli tulossa ja auton mittari näyttikin koko päivän hellelukemia. Olimme valinneet reitiksi ns "maisema"reitin Itävallan kautta, jolloin ei tarvinnut ajaa pitkissä tunneleissa vaan moottoritie mutkitteli Alppien rinteissä ja laaksojen yli ja siitä pääsi Brennerin solan kautta Italiaan. Maisemat olivat sinä päivänä  huikeita ja kyllä meidän suomalaisten matkaajien suut aukenivat hämmästyksestä ja kameraa alettiin etsiä vimmatusti käsiin kuvien ottamista varten , kun Alpit ilmestyivät eteemme ensimmäisen kerran! Fantastinen maisema jatkui koko ajan Itävallan puolella ja ainut kerta, kun ajoimme " harhaan" huolimatta kahdesta navigaattorista ja kartoista oli Innsbrukin kohta, sillä pieni herpaantuminen kaistan vaihoissa aiheutti sen, että emme ehtineet kaista ITALIAlle vaan painuimme Innsbrukin keskustaan pyörimään ja sitten otettiin vähän lukua erään puiston ja joen tuntumassa (lämpötila oli vaivaiset + 30C ) ja sitten uusi yritys Italian puolelle ja onnistuihan se , kun päättäväisesti vilkku päälle ja muiden sekaan.

page4.jpg

Ylempi kuva näyttää sen, miltä autossa istuen Alpit näyttivät ja alempi kuva on Innsbrukista päin vuorille / The Alps seen from the motorway and from the centrum of Innsbruk

Italian rajanylitys kohdassa opeteltiin maksamaan tietulleja, sillä moottoritiet ovat maksullisia ainakin Milanoon päin. Huikaisevat maisemat jatkuivat ja vuoristo muuttui Dolomiiteiksi, tiet kulkivat korkeilla silloilla joiden alla laaksoissa talot näyttivät pikkuruisilta. Milanoa lähestyttäessä liikenne tiheni ja pääsimme kokemaan perjantai illan ruuhkaa; moottoriteiden liittymät vetivät tosi huonosti, koska autot puikkelehtivat kaistalta toiselle aika omitusesti ja aivan ajomatkan lopussa tilanne sumppuuntui siinä liitymässä, mistä meidän piti päästä pois ja tunteet kävivät kuumina, kun toiselta kaistalta bussi ja toiselta puolelta rekka yrittivät tunkeä automme eteen, Katri kuskina kuitenkin tässä tilanteessa piti päänsä ja ajoi lähes edellisen auton puskuriin kiinni ja näytti että tähän väliin ei tulla! Lopulta pääsimme matelemasta moottoritieltä ja hotelliimme Cornaredossa.Takana ajokilometrejä 600.
                                                                                        

Brennerin_silta.jpg

Alla: Peralba hotellin erikoisuus, auton sai ajaa ylös huoneiden eteen luiskaa pitkin!

Peralba_hotelli.jpg

Varsinainen näyttelypäivä oli lauantai 13.6 ja silloin herättiin aamulla aikaisin sekä pakattiin näyttelyvarusteet ynnä koirat autoon ja ajeltiin kohti suurta ja mahtavaa messukeskus aluetta "Fiera Milano" ja opastuksessa sinne olisi näin suomalaisen silmin vähän parannettavaa, sillä kylttejä kyllä oli tienvieret väärällään tuota edella mainittua messukeskusta kohti, mutta niistä ei heti selvinnyt mistä suunnasta olimme lähestymässä kyseistä paikkaa ja meillä oli tietty parkkialue kohteena, ja liput jotka oli tulostettu + maksettu jo etukäteen takasivat autopaikan vain siihen P-alueeseen , joten muutaman kerran pyörähdeltiin liikenneympyröissä jotta kyseinen alue löytyi. Sää oli helteinen heti aamusta (+30C ) ja kosteusprosentti korkea ja iltapäivällä puhkesikin ukkonen ja satoi hieman. Parkkialueelta oli todella pitkä matka raahata , tosin katettua  ja kivettyä laituria pitkin , koirien häkkejä + varusteita halliin nro 11 ja sieltä piti vielä löytää kehä nro 40 ja kehä alkoi basenjeilla ja niitä oli ilmoitettu mukaan 80 kpl! Tuomarina toimi marokkolainen mr. Abderrahim El Baroudi.

page5.jpg

Our team handler ms. Katri and on the right the judge mr. Abderrahim El Baroudi

The Show day was 13th June and we woke up early and drove to the massive Expo area or Fiera Milano exhibition venue and it was not easy to find the right parking are etc.The ring number 40 was easier to find and it started with 80 basenjis ad the judge was mr. Abderrahim El Baroudi. Our team started the show with Roma (Rosone´s Retro Rocettaro) in Champion males, he got Exellent. Then in females we had Perla (Rosone´s Prima Preziosa) and Ringa (Rosone´s Retro Rimembranza) in Champion class and both got Exellent but Ringa also was CH 1st and got reserve Cabic! Wau!!! Sona (Samlet Symphonyoflove) was in Veteran class and she got Exellent 3.

Basenjeja oli ilmoitettu mukaan 17 eri maasta, tosin aika monet oli kasvatettu toisessa maassa , missä omistaja asui, joten maiden välinen vertailu ei ollut helppoa, kehän laidalla oli kansainvälinen tunnelma.Näin heti kehän läheisyydessä useita tunnettuja eurooppalaisia kasvattajia, joilla oli useita kasvatteja mukanaan kisassa sekä Pohjois-että Etelä-Amerikkalaisia kasvattajia samalla tavoin valmistuneina ja monet heistä olivat osallistuneet edellisenä päivänä myös basenjien erikoisnäyttelyyn, jossa koiria oli ollut paikalla tuntuvasti vähemmän eli 31. Meidän porukasta kehään astui ensimmäisenä Roma (Rosone´s Retro Rockettaro)  valio luokkaan omistajansa Katrin esittämänä. Valio lk:n uroksia oli paikalla 13 kpl ja kaikki saivat ERIn. Roma seisoi alkukatselmuksessa hienosti, mutta kehää ympäri juostessa Katri juoksi kehämaton alla piilossa olevan kaivon kannen yli siten, että se kolahti ja Roma pelästyi yllättävää ääntä niin, ettei sen seisomisesta tullut oikein mitään, se oli hämillään ja nojaili Katriin sekä yritti välttää liikkuessa kyseistä "vaarallista" kohtaa, pari muutakin kilpailijaa osui samalle kolahdus kannelle , mutta eivät reagoineet niin vahvasti kuin Roma. Nartuissa meillä oli 2 koiristamme valio luokassa eli Perla (Rosone´s Prima Preziosa) ja Ringa (Rosone´s Retro Rimembranza), joista Ringan esitti Katri ja minä Perlan (sukkasillani hipsuttelin kehässä, kun kipeän polveni takia en voinut kunnolla juosta, saati kenkien kanssa) ja tässä luokassa oli mukana 12 koiraa. ERInomaiset tuli myös miedän typyille, mutta olin pakahtua onnesta, kun tuomari valistsi Ringan valioluokan ykköseksi!! Lisäksi se sai vara-Cacibin Wau!!! Myös Sona (Samlet Symphonyoflove) osallistui veteraani luokkaan ja minua huvitti jo silloin kehässä ja jälkikäteen kuvia katsellessa, kun Sona piti kehässä "niskakarvat" pystyssä, kun vanha rouva ei ilmeisesti muistanut, että kilpasiskot ovat aika lähellä kehässä ja yritti vähän"isotella" niille, onneksi pöydällä tuomarin katselmuksessa oli kiltisti. Sona oli VET ERI3.

page6.jpg

Here above Ch males photo by P.Rossi-Salmi and under Ch females , photo by Sabine Nagel

Olin vielä ilmoittanut sisarukset Ringan ja Roman parikilpailuun ihan huvin vuoksi, ikinä ennen ei koirani olleet sellaiseen osallistuneet, mutta nyt Katri lupautui ne esittämään ja hienostihan siinä vielä kävikin, kun kehässä oli tuskin kierrosta edetty juoksuttamalla, niin tuomarilla oli sormi koholla ja hän osoitti sillä Katria ja koiriamme, jihuu! Parikilpailun voitto oli meidän, enpä olisi uskaltanut moista toivoa World Wínner Showssa tapahtuvan!?!Lisäksi Ringa+Roma pääsivät jatkamaan vielä isoon kehään iltapäivällä, ajasta ei ollut mitään käsitystä, koska aikataulut olivat lievästi sanottuna "viitteellisiä" ja hallimme neuvonta pisteessä oli kyllä puolisen tusinaa virkailijoita, mutta vain yksi osasi englantia kunnolla ja hän sai kaiveltua parikilpailun kehän meille ,mutta aika jäi edelleen pimentoon. Menimme siinä tauolla katselemaan erilaisia myyntipöytiä, sillä tavaraa oli tarjolla koirataiteesta hoitovälineisiin ja kaikkea mahdollista siltä väliltä. Päätimme lopuksi mennä käymään eri hallissa, missä parikilpailun piti alkaa myöhemmin ja sinne astuttuamme ja vähän ympärille silmäiltyämme tajusin, että parikilpailun kokoontumiskehä oli jo menossa! Apua, ei muuta kuin Katri heitti kassinsa minun viereeni ja juoksi takaisin viereiseen halliin hakemaan koiria ja minä toivoin, että hän ehtisi kehään katsastettavaksi ennenkuin parit siirtyvät varsinaiseen isoon kehään. Siinä odotellessa saapui kehään muutamia pareja ja vihdoin Katri kiiruhti paikalle ja tuomari mr. Tabo’ Giovan Battista sai koiramme silmäiltyä ja sitten odotettiin isoon kehään siirtymistä. Ehdin huikata Katrille: Onnea ja hyvin se menee! ja sitten siirryin ylös katsomoon jännittämään. Pitkähkön ajan jälkeen kehä alkoi, tuomari esiteltiin yleisölle ja koirat juoksutettiin paikoilleen kuulutusten saattelemana. Itse istuin onnesta pakahtumaisillani ja katselin kasvattieni saapumista Katrin hienosti ohjaamina ja sama näky oli taustan isolla näytöllä ja tapahtuma videoitiin ja voin siis aina myöhemminkin katsella saman hetken tallennettuna netin kautta uudelleen. Kaikki koirat, jotka siis olivat rotunsa parhaat parit, esiintyivät kauniisti, vaikka päivä oli jo pitkällä ja väsymys painoi varmaan monia ja tuomari mietti pitkään mitkä koirat hän sijoittaa. Minulle ja koirilleni oli kuitenkin jo pääsy tähän vaiheeseen ja kehään positiivinen yllätys, vaikka sijoitusta ei sitten isossa kehässä tullutkaan ja ilman loistavaa handleria Katria koko homma olisi tyssännyt alkumetreille, sillä jalkavaivaisena en olisi pysynyt lainkaan juoksemaan kehässä. Iso kiitos siis handlerille!

Parikilpailu2copy.JPG

We had in the basenji brace competition Ringa and Roma and handler was Katri and for me was huge surprice that this couple WON this class!

06.06.2015 Riihimäen Kaikkien rotujen näyttelyyn osallistui kasvateistani 3 basenjia, eli Tardis (Rosone´s Terra Di Tarantella) , Verna (Rosone´s Viola Vernaccia) ja Jymy (Rosone´s Vino Vermentino). Tuomariksi oli vaihtunut serbialainen Davidovic Natasa ja hän arvostelikin nopeaa tahtia kehässä koiria. Jymy ja isänsä Aimo pääsivät molemmat Paras Uros kilpailuun ja sijoittuivat hienosti eli Aimo oli PU1, SA VSP ja Jymy PU3,SA sai myös ekan SERTIN!! :) Vernan kanssa kehässä liikkuessani polveni muljahti epätasaisella nurmella niin pahasti, että esittäminen loppui minulta kesken, onneksi Saila riensi apuun ja hienosti pärjäsikin, sillä tuloksena oli myös Vernalle eka SERTI ja sijoitus PN2, SA! Tardis pärjäsi myös hyvin , sillä sai ERIn ja SA:n. Kaiken kaikkiaan loistavasti sujunut näyttely meidän tiimiltä, vaikka ensiavussa käytyäni näyttelyn jälkeen liikun nyt sitten kyynärkepeillä :-/   / Last Saturday we went to Riihimäki AB show and our team succeeded very well ; Jymy (Rosone´s Vino Vermentino) was BD3 , CQ, CC and his sister Verna (Rosone´s Viola Vernaccia) was BB2, CQ, CC, so both got their first CC here! Also Tardis (Rosone´s Terra Di Tarantella) got Open EXC 2, CQ

vernajymy6.6._-15copy_muok.jpg

verna6.6.-15copy_1.jpg

01.06.2015 Kesälomani alettua olenkin ehtinyt hääriä koirineni monessa paikassa, kuun vaihteessa käväistiin Suomen Basenjien järjestämässä Match Showssa Helsingissä ja siellä oli mukana kasvattini Velmu (Rosone´s Vino Verduzzo) ja kokeilimme totuttaa nuorta herraa hillitympään pöydällä seisomiseen ja tuomarin kosketteluun ja nyt se sujuikin hienosti, tuloksena oli pienten aikuisten 2. tila! / Summertime and holiday for me , so I can now spend more time with my "puppies" and  last weekend I took Velmu (Rosone´s Vino Verduzzo) to Match Show and tried to keep him calm and stand relaxed on the table and this time everything was fine, he got the trophy for second best "little adult" competition.

velmu_matsasrissa8copy.jpg

Velmu pokaalinsa kanssa match shown jälkeen

22.05.2015 Viime viikolla, helatorstaina,  oli basenjipennuilla perinteinen tapahtuma eli Pentutreffit.Tällä  kertaa tapaaminen oli Espoossa ja nyt tilat olivat avarat ja pennuille riitti tilaa telmiä. Paikalla oli yli 20 basenjipentua omistajineen ja muita asiasta kiinostuneita. Rosone´s kennelin kasvatteja oli mukana yksi eli Bambi ja mukaan olivat päässeet myös omistaja perheen pienet vesselit eli Hemmo ja Tuure. Pojilla riittikin ihmettelemistä pentujen riehumisessa ja agility hallin "laitteissa" , itse asiassa putki/tuubi kiinnosti niin paljon, että sitä piti kokeilla ;-) Tapaamisen lopuksi pennuille järjestettiin mahdollisuus kokeilla liikkumista ja seisotusta pöydällä oikean näyttelyn tapaan ja moni osallistuikin tähän harjoitukseen. / Last week Finnish Basenjis had Puppy Meeting at Espoo. There were over 20 pups and their owners in the agilyty hall and the place was perfect to puppies to play and run.One of the puppies was from "my litter"  the female puppy called Bambi and she had her whole family with her in this meeting, little boys  Hemmo & Tuure and parents Miia & Henri.

pentutreffit4copy.jpg

Pentutreffeillä Bambi omistajansa Miian sylissä sekä pojat Hemmo, Tuure sekä joku basenji ystävä/Here Bambi with the owner Miia and her sons Hemmo and Tuure and some basenji friend

Bambin kotona on laumassa tapahtunut suuria muutoksia, sillä dobberman uros Gene sairastui ja siirtyi sateenkaaren tuolle puolen, mutta tilalle saapui dobberityttö  Papu , joka pentutreffien aikaan oli juuri täyttänyt 8 viikoa ja on nyt Bambin paras kaveri./ There has been some changes with the "pack" at Bambis home , the male dobberman Gene had lymphoma and past away, but  luckily there is now a new mate ; dobberman female 8 weeks called Papu and she is now Bambi´s best friend.

Photo here under by M.Halttunen

bambi_papucopy.jpg

Toukokuu jaVappu! May day, 1st of May, Spring is Coming!

vappu_2015_-1st_may.jpg

Pääsiäistervehdys! Happy Easter!

fia-by_iida_h.paasiaispupu.jpg

Pääsiäispupuna tässä Fia/Bambi

04.04.2015 Maaliskuun lopussa ehdittiin vielä näyttelyreissulle Korpilahdelle ja mukana oli Rosone´s koiria 3 kpl eli Regina, Tardis ja Velmu. Näyttely pidettiin samassa paikassa kuin ennenkin , eli maapohjaisessa ratsastusmaneesissa ja kun ulkona oli pikku pakkanen ja tuuli kävi pohjoisesta, niin arvata saattaa , että ei ollut ihan optimi keli ja paikka basenji rotuisille koirille. Istuimme koirat viltteihin käärittyinä sylissämme vuoroamme odottaen, sillä olimme kehän viimeiset osallistujat. Olosuhteisiin nähden tulos oli hieno, sillä Regina sai viimeisen SERTINsä ja siitä tuli Suomen Muotovalio!Nuoriherra Velmu oli oudosta paikasta niin hämmentynyt, ettei antanut tuomarin koskea aluksi itseensä ja sai kyllä hyvän arvostelun,mutta lopullinen tulos oli hylätty tuon käytöksen vuoksi, voi miten harmillista!Tardis puolestaan sai EH:n , kun liikkuminen ei sillekään kylmässä paikassa ollut parasta mahdollista. Paluumatkalla mietittiin jo tulevia Reginan valioitumisjuhlia kesällä Vallilan siirtolapuutarhan tietyssä mökissä ;-) / In the end of March we were participating to a dogshow held at Korpilahti and the team was Rosone´s Retro Regina, R.Terra Di Tarantella and Rosone´s Vino Verduzzo. The show-arena was riding manege with ground-based "floor" and there was nearly as cold as outside the hall , so you can imagine it was not the optimal place for basenjis. Anyhow, we got some exellent results as Regina did get her last CC and she became new FI CH!

30.03.2015 Fia työnimellä ollut pentu muutti tosiaan Riihimäki-Hyvinkää akselille ja sai perheekseen Miian ja Henrin ynnä heidän 2 pientä poikaansa. Lisäksi laumaan kuuluu dobermanni uros Gene ja staffinarttu Sylvi. Basenjimaiseen tapaan vajaa 3kk ikäinen pentu sopeutui hienosti porukkaan ja "pomottaa" välillä isoja koiria topakoilla otteillaan. Perheen lapset nimesivät Fian Bambiksi ja rotumääritelmän mukaan gasellimaiselle koiralle se on aika mainio nimi ;) / Nearly one month ago female puppy Fia got her new family about 50 km from Järvenpää and her family is Miia and Henri and their 2 little boys, who named Fia as Bambi (quite suitable name for gaselli-like basenji! ;) The pack also has two dog friends ; doberman male Gene and Staffordshire Bull Terrier female Sylvi.

fia-sylvi-gene-copy.jpg

Tässä Bambi-Fia pitää isoille laumanjäsenille "koulua" / Here you see how Bambi-Fia is  "teaching" the big dogs

fiasylvi-copy.jpg

Aina on tilaa yhdelle? There is room for everyone?

03.03.2015 Pentueet sivun päivitys tehty, klikkaa F-Pentuetta, uusia kuvia lisätty. / Updated the Litters page, click on F-Litter, there you can see some new photos.

28.02.2015 Rokotusten ja sirutusten sekä eläinlääkärin tarkastuksen jälkeen helmikuun puolessa välissä alkoivat pennut olla valmiita siirtymään omiin koteihinsa, tai oikeastaan toinen eli uros pentu, työnimeltään Ferra(ri) löysikin pikavauhtia sitten kodin, kun oikea ihminen sattui kuulemaan koko pennusta ja se vietiin näyttely ja sukuloimisreissulla Savon maisemiin eli Tuusniemelle. Siellä pentu sai kaverikseen oikein mukavan ja rauhallisen urosbasenjin nimeltään Retu (Vanguardian True Lies) ja emäntä Arja sai melkoisen vauhtiveikon itselleen kaitsettavaksi. Ferrarin nimi muuttui sarjakuvahahmon mukaiseksi eli Ressuksi (vrt Snoopy). Retu puolestaan osallistui ensimmäistä kertaa elämässään( 3v) näyttelyyn ja pärjäsi oikein hienosti, kun harjoittelu tuollaiseen tapahtumaan oli aloitettu vain pari viikkoa ennen näyttelyä, tulos oli siis ERI! Narttupentu , työnimeltään Fia(t)  oli reissumme aikana äitikoiran eli Stellan ja täti-Roxyn huomassa Helsingissä ja viihtyi hyvin Väänästen perheessä ja nyt sillekin on löytynyt koti aika lähimaastosta ;-)/ The puppies have been checked by the vet, got first vaccinations and microchips and are ready to leave for new homes. The male puppy(here called Ferrari) found his home and family very quickly when the right person did overhear about him. He was taken to Tuusniemi (430 km far from my home) when me and my basenjis were visiting  relatives and the dogshow at the same place and I was handling 3 years old male basenji in the ring and he (called Retu aka Vanguardian True Lies) was successful if we think he was first time in the ring and got Exellent after two weeks training! The female puppy, called Fia(t) was during our trip at her mothers = Stella´s home and she was also nursed by her "auntie" Roxy and did enjoy staying there very much. Fia did found her family too, her new family lives quite near from us and she leaves us next week.

retu-ferrari3-copy.jpg

Yllä:Ferrarin eli nykyisin Ressun ensihetkiä uudessa kodissa, se tutkii puruluuta ja uusi kaveri Retu ottaa selkoa pennusta /The first moments at new home: Ferrari or now Ressu is interested of the bone and his new friend Retu finds the puppy interesting :)

05.02.2015 Kuvat pennuista 4½ viikon ikäisinä lisätty Pentueet > F-pentue sivulle /Photos of puppies at the age of 4½ weeks added to the page Litters>click on F-litter

04.02.2015 Pentujen täyttäessä 5 vk soviteltiin pennuille pantoja kaulaan ja sehän aiheutti perinteisen rapsutus ja ryntäily kohtauksen, ei auttanut, vaikka kuinka raapi pantaa kaulassa, sitä oli pidettävä ainakin tunnin verran ja sen pyörimisen jälkeen uni maittoi, oli sentään niin rasittava kokemus ensimmäisellä kerralla./ Puppies have tried to wear the collars and it was so unpleasant episode for 5 weeks old puppies that they have to run around the room and scratch their neck and after an hour they were so tired that they went to sleep .

f-pannat_70copy.jpg

Poika pentu rapsuttaa ikävän tuntuista pantaa ja sisko on jo luopunut taistelusta/ The male puppy is scratching  his neck and his sister has given up against the itchy collar

18.01.2015 Pennut ovat nyt 3 vk vanhoja ja ne ovat siirtyneet tepastelemaan hieman pentulaatikon ulkopuolelle, maistelevat myös kiinteää ruokaa ja pienet naskalihampaat ovat jo puhjenneet, eli huimaa on kehitys tässä vaiheessa. Stella äitiliini tarjoaa vielä maitobaarista evästä ja huoltaa muutekin pentujaan ahkerasti.Kuvia on päivitetty sivuille F-pentue ja Uudet pennut / The puppies are now 3 weeks old and they have been "walking" outside the puppybox, they have tasted ground meat and they have now very sharp teeth! Stella-mum is giving them milk and nursing them very carefully.Pages F-Litter and New puppies have been updated with photos.

f-pennut_3_vk-6copy.jpg

06.01.2015 Pennut kasvavat vauhdilla, Stella(Rosone´s Soprano Supernova) on huolehtivainen emo ja ruokaa riittää/ The puppies are growing fast and Stella (Rosone´s Soprano Supernova) is very good mum and milkbar is open 24/7 as you can see 

stellapuppies.jpg

Stella syöttää lapsiaan ahkerasti/It so hard to eat enought

ensilumi_13.12.2014copy.jpg

*Hyvää Uutta Vuotta 2015/Happy New Year 2015!