Uutiset/News 2016


28.12.2016 Vihdoinkin, Vernan (Rosone´s Viola Vernaccia) ja Faron (Old Legend´s Faro) pennut ovat syntyneet! Pentuja tuli 5 kappaletta, joista 4 on poikia ja 1 tyttö. Pojista 3 on mustavalkoisia ja 1 punavalkea ja samoin tyttö on punavalkea. Pentue on tosi tasainen, syntymäpainot vaihtelivat 240-260g välillä. Verna oli tosi rauhallinen ja reipas synnyttäjä, aikaa viiden pennun synnytykseen meni 2h 30 min. / The puppies of Verna (Rosone´s Viola Vernaccia ) X Faro (Old Legend´s Faro) are born on the 28th December! There are 5 puppies and 4 of them are males and 1 female.The colors of the boys goes like this : 3 b/w and one r/w and also the girl is r/w , they weights were between 240-260g and the puppies and their mum are doing well.

Vernan_pennut_copy28.12.JPG

Tässä pennut ovat; vasemmalla p/v tyttö, jolla on valkea täplä niskassa ,Verna äiti näyttää ylpeältä ja onnelliselta / Here are the puppies ; on the left the r/w girl, she has white spot on her neck, the rest are boys, look how black two of the boys are! Verna mum looks very proud of her kids.

11.12.2016 Vernan (Rosone´s Viola Vernaccia) kanssa käytiin 2 viikkoa sitten ultrassa ja kyllähän siellä pentuja näkyi jopa useita tällä kertaa! Laskettu aika osuu joulun ja uuden vuoden välille, joten jännittävää joulunaikaa odotellaan. / At the end of November Verna (Rosone´s Viola Vernaccia) was ultrasounded and YES, there are puppies on the way! They are expected to born between Christmas Eve and New Years evening, so we are having exciting days.

Vernan_ultrakuva_30.11.2016.jpg

Verna_ultrassa_30.11.20162.jpg

Vernan masun ultrakuvassa näkyi vilkkaita ja terhakoita pentuja/ We could see some lively and strong puppies in Vernas belly

13.10.2016 Kävimme Keravalla Mangon (Rosone´s Mirtillo Di Milano) ja Roman kanssa SuKoKan järjestämässä silmätarkastuksessa. Roma kävi tässä tarkastuksessa jo toisen kerran ja tulos edelleen : ei perinnöllisiä silmäsairauksia eli puhtaat silmät, samoin ensikertalainen Mango sai saman tuloksen eli puhtaat silmät! :)  / We have been checking eyes of two Rosone´s basenji boys and the results were fine ; both Roma (Rosone´s Retro Rockettaro) and Mango (Rosone´s Mirtillo Di Milano) have CLEAR eyes!

RomaMango_silmatarkki.jpg

08.10.2016 Juoksukisoissa ei olla koirieni tai kasvattieni kanssa käyty muutamaan vuoteen, mutta kuten kesäkuussa "ennustin" yhdestä kasvatistani kuullaan tällä rintamalla ja niinhän sitten kuuluukin. Jymy (Rosone´s Vino Vermentino) aloitti radalla Turussa 3.9.2016 ensikisassaan jo ratasertin metsästyksen ja sen myös sai ajalla 24.56 (280 m). seuraava kisa oli sitten Helsingissä 17.9.2016 Kuninkuusjuoksuissa ja siellä alkuerässä Jymy sai ajan 31.50 (350 m) ja pääsi finaalilähtöön ja sai siinä ajan 31.32 ja tuloksena toinen sija, koska yksi kilpakumppani häiritsi Jymyn juoksua matkalla, mitenhän olisi ajan suhteen käynyt ilman tuota episodia..?  Viimeisin ratajuoksu tapahtui myös Helsingissä Tuomarinkartanon vinttikoiraradalla, missä järjestettiin Whippet Team Race kisa ja Jymy sekä isänsä Aimo (Orange Pips Codename Kyril ) juoksivat parina 280 m sijoituslähdön ja Jymy voitti ja paransi aikaansa , se oli 24.19 ja siten toinen rataSERTI oli totta! WAU! Oli todella mukavaa päästä kopittamaan Jymy lähtöönsä (omistaja Saila ahkeroi töissä sinä päivänä) ja nähdä kasvattinsa innolla ryntäävän vieheen perään (muuten päivä oli lähdön odottelua kylmässä tuulessa, kuppi kahvia maistui välillä ja samoin leivät, joita omistajan isä tarjoili, kiitos!) ja olihan siellä paljon koiria juoksemassa, lähtöjä oli muistaakseni 54 kpl! /Track racing has been "out" of my interests for couple of years, but now I have one young male, whose passion is running. Jymy (Rosone´s Vino Vermentino) has got TWO CCs this summer , first he got from Turku  (3.9.2016) and second was from Helsinki 8.10.2016 Photo Marko Pessi

Jymy_Kartanolla_8.10-16.jpg

Jymy (Rosone´s Vino Vermentino) radalla/ Track racing

17.09.2016 Kävin tervehtimässä Sälinkäällä Tardista omistajineen ja hienossa kunnossa tyttönen olikin, karva kiilsi ja solakka olemus kertoi siitä, ettei se ole päässyt enää ruokasäkeille karkailemaan. Pihalla Tardis juoksi innoissaan hakemaan palloa,  jota Hannu sille heitteli ja sitten otimme hieman kuvia, kun Tardis seisoi pöydällä./ Today I visited Tardis (Rosone´s Terra Di Tarantella) with her family and I found her in good condition, her coat as shining and her body was slim as fitness trainer and she was running after the ball when Hannu was throwing it for her.  After that we took some photos her standing on the table.

Tardis_17.9-16-4.JPG

Tardis (Rosone´s Terra Di Tarantella)

28.08.2016 Helsinki VetCare KR näyttely. Lähinäytttely meille eli Tuomarinkartanon Vinttikoirakeskuksessa oli viime sunnuntaina näyttely, johon osallistui Rosone´s tiimistä samat koirat kuin viikko sitten Kouvolaan. Mango ( Rosone´s Mirtillo Di Milano) oli vielä pentuluokassa ja sai hienon arvostelun ja sijoittui PEK 2,KP . Stella oli edelleen avoimessa luokassa ja sai tällä kertaa EHn, tuomarina oli Jens Myrman (Ruotsi) / Last weekend we had AB Dogshow at Helsinki and it was like "hometown" show and the judge was mr. Jens Myrman SE. Mango (Rosone´s Mirtillo Di Milano) was in puppy class and got fine critis from him and he placed Puppy 2nd with HP! Stella got this time VG

Mango_Kartanolla_2339.jpg

Mango_Kartanolla_2345.jpg

Rosone´s Mirtillo Di Milano aka Mango 8kk /8 mths. Photos by M. Kärki

20.8.2016 Kouvola KR/ All breed ds Varhain la aamuna lähdimme Outin kanssa ajamaan Kouvolan näyttelyyn, mukana olivat basenjit Mango (Rosone´s Mirtillo Di Milano) ja Stella (Rosone´s Soprano Supernova),säätiedot lupasivat vielä aamulla sadekeliä, mutta sumun haihduttua päivästä tulikin oikein kuuma. Basenjit olivat kehässsä heti klo 9 ja Mango osallistui pentuluokkaan ja oli urospentujen neljäs. Stella osallistui avoimeen luokkaan ja sai ERIn. Näyttelypaikalla kierreltyämme soitimme Sopan (Rosone´s Soprano Superlativo) omistajalle Saaralle ja tapasimmme hänet Korialla . Outia jännitti vähän, tunteeko Soppamies "keinoemonsa" kahden vuoden jälkeen, mutta tietysti se tunsi ja osoitti mieluisan tapaamisen kiemurtelemalla Outin jaloissa ja jodlaamalla möreästi ;) Siskoaan Stellaa Soppa tervehti vähäeleisemmin. / Early in the Sunday morning we ( Outi and I) drove to Kouvola AB dogshow and the ring started at 9 o´clock with basenjis. We had Mango (Rosone´s Mirtillo Di Milano) in the puppy class and he got Puppy class 4 and in Open class we had female Stella (Rosone´s Soprano Supernova) and she got Open EXC 1. After show we met my male "puppy" from the Soprano-litter and what a joy it was Mr. Soppa when he noticed who has come to see him! Outi his "nanny" got some low baroos and licking in her face! After two years he recognized her easily!Soppa was in fine condition , so thank you Saara for keeping good care of Soppa!

Soppa-Parkkis_2copy.JPGSoppaOuti2copy.JPG

Soppamies/ Mr. Soppa aka Rosone´s Soprano Superlativo

10.08.2016 Uudet pennut sivu on päivitetty, lisään vielä pentueen vanhempien tarkemman esittelyn Pentuja sivulle lähiaikoina. / New puppies page has been updated, I will write soon more about parents of this coming litter to page Puppies

Lisäksi Ruotsin Muotovalion arvo vahvistettiin Ruotsin kennelliitosta Vernalle, joten sen virallinen nimi on titteleineen nyt FI SE CH Rosone´s Viola Vernaccia. The title SE CH has been confirmed to Verna so her name with titles is now FI SE Ch Rosone´s Viola Vernaccia.
FaroVerna.jpg

Tässä yllä kuvia tulevan pentueen vanhemmista/ Photos of the parents to the coming litter here above: isä/sire :CZE+SK Ch, CZE & POL JCh, KLUB CZE Ch Old Legend´s Faro                                                      emä/dam: FI + SE Ch Rosone´s Viola Vernaccia

09.07.2016 Oulu KV /INT Dogshow + 10.07.2016 Kokkola KV /INT Dogshow; Saila jatkoi Pohjois-Suomen kierrosta ja minähän palasin kotiin kiireesti Jällivaarasta, koska Mango oli tulossa melkein viikoksi hoitolapseksi luokseni, kun omistajalla oli vajaan viikon messutyö keikka. Kotonani Mango pärjäsi hyvin laumani narttujen kanssa, nokkimajärjestys tehtiin heti alussa selväksi ja kaikki sujui hienosti. Oulussa KV näyttelyyn oli ilmoitettu vain kolme basenjia, mutta uroksissa Jymy oli ainut osallistuja, samoin nartuissa Verna ja niinhän siinä kävi, että molemmat nappasivat SERTIn ja CACIBin !! Jymy (Rosone´s Vino Vermentino) oli ROP ja Verna (Rosone´s Viola Vernaccia) oli VSP ja viimeisen SERTin saatuaan siitä tuli FI MVA! Samantien sen voi anoa myös Ruotsin Muotovalioksi, joten ei hassumpi saavutus! ;) / There was only 2 basenjis at the Oulu INT dogshow and so both my "pups" Jymy and Verna got CCs and CACIBs, Jymy (Rosone´s Vino Vermentino) was BOB and Verna (Rosone´s Viola Vernaccia) was BOS and she is now FI CH!

Jymy-Verna12.6-4copy.jpg

FI & RO & LT CH Rosone´s Vino Vermentino + FI & SE* CH Rosone´s Viola Vernaccia

Seuraavana päivänä jatkettiin Kokkolan KV näyttelyssä ja nyt Verna kilpaili siis valioluokassa ja sillä oli kilpasiskona sen oikea sisar eli Viola (Rosone´s Viola Verdeca) samassa luokassa, uroksissa oli Jymy ainoa osallistuja. Jymy oli jälleen PU1 ROP ja Verna PN1 VSP ja ne saivat Cacibit, Viola oli PN2 vara-Cacib, hienot tulokset kaikille , kyllä saa kasvattajana olla ylpeä kasvateistaan ja kiitollinen koirien omistajille ja esittäjille heidän aktiivisuudestaan. /The next day it was INT dogshow at Kokkola and there was three "pups" from my V-litter in the ring. Jymy (Rosone´s Vino Vermentino) was again BD1 BOB+ Cacib and Verna (Rosone´s Viola Vernaccia) was BB1 BOS+Cacib and Viola ((Rosone´s Viola Verdeca) was BB2, Res-Cacib, so I as a breeder can be proud of my "babies" and very thankful to the owners for taking their basenjis to dogshows and all their good care for their basenjis.

07.07.2016 Basenjien kesäpäivät.Hieman kolea ja sateinen sää verotti varmaan osan vuotuiseen kesätapahtumaan osallistujista, mutta pienemmälläkin joukolla saimme nauttia hyvistä picnic-eväistä ja mukavasta  seurasta. Ahkerat tapahtuman järjestäjät olivat jälleen talkoilla pistäneet pystyyn vieheharjoituksen, johon sattoivat sekä pennut ja aikuiset osallistua ja oli hauskaa seurata monien pentujen ensimmäistä vieheen perään säntäämistä, tyyliä oli varovaisesta vieheen vieressä juoksemisesta tosi sähäkkään lähtökiihdytykseen ja lopussa vieheen "tappamiseen" eli ravistelua maalissa.Toinen suosittu aktiviteetti oli kehäkäytös harjoittelu, eli pentuja totutetaan näyttely käyttäytymiseen, ne nostetaan pöydälle, missä "tuomaritäti" katsoo hampaat, kokeilee pennun rungon ja pyytää sitten liikkumaan kehässä ja katsoo samalla pennun liikkeet edestä, takaa ja sivulta. Sitten olikin leikkimelisten kilpailujaen aika, oli Talent- osio basenjin kanssa ja lopuksi jaettiin kaikenlaisia palkintoja osallistujille, Mango sai Paras Häntä ruusukkeen!;) / Last week we had Summer Meeting and Picnic evening at Tuomarinkylä Sighthound trak and once again we had lovely evening (even it was a bit rainy), puppies could try first time lure coursing , so they run after lure and what fun it was! Then they could take part in ring training and at last we had some Talent-basenji performances , everybody got some trophy, Mango (Rosone´s Mirtillo Di Milano) got the Best Tail rosette.Photos here under T.Vesterinen/ Sanna Plaami

Mangon_paras_hanta2.jpg

Kesapaivien_kehaharkat6-copy.JPG

Mango_juoksee_kesapaivilla-1.jpg

Mango_juoksee_kesapaivilla-2.jpg

Mango_juoksee_kesapaivilla-3.jpg

Juoksu meni ihan nappiin, eikö vain!?/ The run was perfect, or what do you think!?

03.07.2016 Jällivaara/ Gällivare Sweden INT dogshow;

Gallivare_3.7.2016-3.JPG

Paluumatkalle Ruotsin Jällivaarasta lähdin ajamaan näin hienossa säässä ja iloisin mielin, kunnes Suomen puolella heti Tornion jälkeen juutuin asuntoautojen ym letkaan ja siinä sitten köröteltiin 2 tuntia 50 km matkaa, kyllä kesti, mutta onneksi oma pinna myös kesti ja ehdin yöpymispaikkaan juuri ennen puolta yötä. / So fine weather when coming back from Sweden...

Tässä lopputulos, eli koirieni palkinnoiksi saamat ruusukkeet ja hieno porokuvioinen viinilasi / Here are the results ; the rosettes and  the trophy glass for winners.

Palkinto-ruusukkeet_3.7.2016-1.JPG

Jotta elämä ei olisi liian helppoa näin koiranäyttely reissullakaan, huomasimme aamulla kohti Jällivaaraa ajettaessa, että jos tiet ovat huonossa kunnossa paikoin Suomessa, niin tämä reitti joka oli noin 90 km pitkä ja se piti ajaaa noin tunnissa, kestikin 1,5 h sillä puolet matkasta tie oli aivan täynnä syviä monttuja, joita oli molemmin puolin keskiviivaa, tien reunat olivat murtuneet, joten pakko ajaa todella varovaisesti ja toivoa, että auto kestää rynkytyksen ja sade vielä antoi oman lisämausteen tähän soramonttu ralliin , huh-huh! Saavuimme näyttelypaikalle kuitenkin ajoissa ja hyvin "ravistettuina" , kävimme ilmoittautumassa ja etsimme kehän, jonka reunalle teltta saatiin pystytettyä vesisateesta huolimatta. Kaikki oli tietysti ihan märkää;  kehä litisi vesivellinä ja kumisaappaat olisivat olleet tarpeen. Katselimme teltan uumenista edellisten rotujen taapertamista kehässä ja ei paljoa naurattanut siinä vaiheessa ja vielä vähemmän sitten , kun itse esitti koiriaan kehässä juosten (lue ; liukastellen ja toivoen etteivät kenkäsi jäisi kiinni mutaan),  mutta ällisyttävän hyvin kaikki meni, mitä nyt Ringa kieltätyi seisomasta kehässä neljällä jalalla, kun oli niin märkää ;). Basenji rotuisia oli tässä näyttelyssä ilmoitettuna ihan 5 kappaletta ja ne kaikki olivat meidän mukana tuomia. Uroksissa kisasivat Sailan Aimo ja Jymy (isä ja poika siis) ja niinhän siinä kävi, että Aimo (FI EE RU LT CH EE JCH Orange Pips Codename Kyril) veti pidemmän korren tällä kertaa ja siitä tuli VAL ERI 1 SA SERT CACIB ROP SE MVA  ja samalla myös KANS MVA, ryhmäkilpailuissa Aimo oli vielä RYP-3 onnittelut siis Sailalle! Jymy (Rosone's Vino Vermentino) oli PU2 AVO ERI 1 SA VASERT VACA. Nartuissa Verna (Rosone's Viola Vernaccia) kilpaili avoimessa luokassa ja Ringa (Rosone's Retro Rimembranza) valioluokassa sekä Sona (Samlet Symphonyoflove) veteraaniluokassa. Puolalainen tuomari Malgorzata Supronowicz sijoitti typyt näin : Sona PN1 VET ERI 1 SA ROP-veteraani VSP, Verna PN2 AVO ERI 1 SA SERT CACIB ja Ringa VAL ERI 1 SA VASERT VACA, joten ei hassummin mennyt! / Early in the Sunday morning we left Jokkmokk for Gällivare and it was raining all the time and the road was in  horrible condititon- there was holes in every inch and the road side was breaking down so you have to drive very carefully and it took half an hour more time than it was planned to take. Finally we got to the show area and put the tent near our ring and we were quite wet at that time. More was coming , because the ring was muddy and it was quite difficult to run in the ring but everything went fine. There was 5 basenjis in the ring and all of them was ours. Males: Aimo was BD1 Champion EXC 1 CQ CC CACIB BOB GROUP3 and now he got also SE CH title, Jymy (Rosone's Vino Vermentino) was BD2 Open EXC 1 CQ ResCC ResCACIB and females : Sona (Samlet Symphonyoflove) was BB1 Veteran EXC 1 CQ BOB-veteran, Verna (Rosone's Viola Vernaccia) BB2 Open EXC 1 CQ CC CACIB and Ringa (Rosone's Retro Rimembranza) was BB3 Champion EXC 1 CQ ResCC,ResCACIB, so not bad at all!Jallivaara_03.07.2016.jpg

Kehässä näytti tältä / It was so myddy in the ring photo by Saila Inkinen

Jallivaara_03.07.2016-4.jpg

Parkkipaikka on mutavelliä / The parking area is quite muddy Photo by Saila Inkinen

02.07.2016 Varhain aamulla lähdimme Sailan kansssa ajamaan ulkomaille (ihan Ruotsiin saakka, tosin Napapiirin yläpuolelle eli Lappiin) ja menimme kahdella autolla , koska kävin piipahtamassa sukulaisten luona Iisalmessa menomatkalla ja Saila taas viipyi paluumatkalla pidempään ja molemmilla oli mukana kolme koiraa.Sää oli heti lähtiessä sateinen ja koko matkan, joka siis yhteen suuntaan oli noin 1050 km, satoi joko hiljaa tai kovempaa ja harmaat pilvet roikkuivat matalalla. Yöpymispaikkaan hotelli Jokkmokkiin tuntui olevan mielettömän pitkä matka, varsinkin Ruotsin puolelle saavuttuamme synkät metsien reunustamat tiet tuntuivat jatkuvan loputtomiin, mutta illalla myöhään ajoimme hotellin pihaan ja saimme huoneiden avaimet ja neuvottelimme kovasti että saimme seuraavana aamuna aamupalan mukaan, koska läksimme ajamaan edelleenkin varhain näyttelypaikalle Jällivaaraan. Hotellin vieressä oli mukava kävelyreitti pienen lammen rannassa, joten koiratkin saivat hieman enemmän liikuntaa kuin automatkan pysähdysten pyrähdykset tihkusateeseen./ In the beginning of July we made a trip to Sweden , actually to the northern area called Lappland and it was very long driving there (1050 km) before we were at the hotel Jokkmokk and the whole day the weather was rainy, so it was like "heaven" to get the key for your room and get some sleep before next (early) morning when we started again and drove to Gällivare INT dogshow.

Gallivare_2.7.2016-1.JPG

Kauas on pitkä matka siis Jokkmokkiin / It is a long way to...Jokkmokk

Jokkmokk_2.7.2016.JPG

Tässä majapaikkamme, hotelli Jokkmokk

Gallivare_3.7.2016-9.jpg

Gallivare_3.7.2016-42.jpg

Hotellivieraita: vasemmalla Sona ja oikealla Verna / Hotel quests: Sona on the left and Verna on the right

19.06.2016 Valionarvoja alkoi tipahdella kesäkuun lopussa kasvateilleni oikein hengästyttävää tahtia, kiitos aktiivisten "pentujen" omistajien : Viola (Rosone´s Viola Verdeca) kävi kahdessa näyttelyssä eli Tuurissa 12.6 ja nappasi sieltä tuloksen PN3 AVO ERI 1 SA SERT ja viikon päästä tuosta tuloksesta ( 19.6.2016) Kotkan KV näyttelyssä napsahti kolmas ja viimeinen serti tuloksella PN3 AVO ERI 1 SA SERT FI MVA! Niinpä Violasta tuli toinen V-pentueen Suomen muotovalio Jymyn lisäksi.

FI & RO MVA Rosone´s Vino Vermentino eli Jymy reissasi Sailan kanssa juhannuksen aikaan Liettuaan Šiluteen ja sai sieltä kansallisesta näyttelystä 26.6.2016 SERTin ja oli VSP ja siitä leivottiin samantien Liettuan MVA! (Jymyn isä Aimo eli FI EE RU CH EE JCH Orange Pips Codename Kyril teki saman tempun edellisenä päivänä= 25.6.2016) eli hassumpi reissu Liettuaan! ; ) / It has been amazing end of June, because my "puppies" from V-litter have been gaining CH titles with breathtaking speed. First Viola (Rosone´s Viola Verdeca) got her second CC at Tuuri AB show12.6.2016  BB3 Open EXC 1 CQ CC and the next weekend at Kotka INT dogshow BB3 Open EXC 1 CQ CC FI CH! Then Jymy (FI & RO CH Rosone´s Vino Vermentino) travelled with Saila to Lithuanian, Šilute city and was there on Sunday 26.6. BOS BD1 EXC1 CQ, CC and so he is now LT CH!

11-12.06.2016  Basenjien Erikoisnäyttely Järvelässä. Näyttelypaikasta täytyyy mainita,että kurssikeskus Tammenportissa oli harvinaisen kauniisti elävöitetty juhlasali, taitelija oli maalannut seiniä koristamaan pienen "torin" ympäröivät talot. Lauantaina olivat vuorossa pennut ja urokset ja Rosone´s kennelin osallistujat olivat Mango 5-7 kk ikäisissä pennuissa (12 kpl) ja Jymy Valio lk:n uroksissa(13 kpl). Molemmat saivat hyvät arvostelut, mutta eivät sijoittuneet ja samoin sunnuntaina Avoimen lk:n nartuissa (9 kpl) Verna sai ERIn , mutta ei sijoittunut. Tuomarina piti olla tässä erikoisnäyttelyssa Marianne Klinkowski (USA), mutta hänen sairastuttuaan varalla ollut tuomari Jarmo Vuorinen hoiti arvostelun.Lauantai iltana oli paikalla olevien koirien iloksi mahdollisuus kokeilla vapaasti vieheen perässä juoksemista ja sehän sopi kasvatilleni  Jymylle, huuto oli vieheen perään kovaa ja korkealta, ehkäpä tulevaisuudessa Jymy pääsee juoksemaan radalle ihan oikeasti. / The Finnish Basenji Specialty was held at Järvelä Course Center Tammenportti. On Saturday it was puppy  and male day. The Rosone´s team was puppy Mango(Rosone´s Mirtillo Di Milano)in the baby- puppies(there was 12 of them) and in the Champion class( 13 of them)  there was Jymy (R. Vino Vermentino) and he got Exe and wonderful gritique but no placement as well as Verna(R.Viola Vernaccio)on Sunday. On the Saturday evening it was some race traing for basenjis and Jymy was VERY eager to run after the Bunny! The show was judged by our reserve judge Mr. Jarmo Vuorinen. 

Jymy_juoksee-copy.JPG                                         

Jymy(Rosone´s Vino Vermentino) lentää/can fly!?photo by Rami Niva

Mango_Erkkari-16SAI-copy.jpg

Mango (Rosone´s Mirtillo Di Milano) pöydällä /on the table photo by S. Inkinen

Mango_Erkkari-16SAIL-copy.jpg

Mango (Rosone´s Mirtillo Di Milano)liikkeellä kehässä/in the ring photo by S. Inkinenphoto by S. Inkinenphoto by S. Inkinenphoto by S. Inkinenphoto by S. Inkinen

29.05.2016 Violaa ja Paulaa nähtiinkin suunnitellusti vielä Järvenpään koiranäyttelyssä, johon osallistui kolme kasvattiani eli avoimessa luokassa oli kisaamassa Violan lisäksi sen sisko eli Verna (Rosone´s Viola Vernaccia) ja vuotta vanhempi Tardis (R. Terra Di Tarantella). Handlereiksi pääsivät : Violalle junior handler Maija Puska , Vernan esitti Saila ja minä esitin Tardista, koska Hannu olikin töissä eikä päässyt siis mukaan.
Oli ilo katsella nuoren junior handlerin Maijan ja Violan esiintymistä kehässä (harjoituksia oli tehty huolellisesti) ja niin siinä kävi, että Viola nappari Paras Narttu tilan AVO ERI 1 SA ja SERT sekä oli vielä VSP! Wau, serti oli Violan eka! Verna oli PN2 AVO ERI 2 SA vara-SERT ja Tardis sai EHn , koska ei halunnut seistä suorassa ja piti häntää alhaalla, joten lisää harjoitusta tarvitaan sille vielä./ All Breed dogshow at Järvenpää( my hometown)was yesterday and I had 3 Rosone´s females in open class : Viola (R. Viola Verdeca) her sister Verna (R.Viola Vernaccia) and one year older Tardis (R. Terra Di Tarantella). Viola was shown by junior handler Miss Maija Puska and she did great job, because Viola was BB1 and BOS Open EXC 1 CQ CC , WAU! Verna got Open EXC 1 CQ ResCC and Tardis got VG. The judge was Ms Wera Hubenthal, NO

viola_Jarvenpaan_nly_28.5-16mPcopy.jpg

Namu ROP/BOB ja Viola VSP/BOS photo by Mia Puska

Viola_Jarvenpaan_Nly_28.5.-16mp-copy.jpg

Viola(Rosone´s Viola Verdeca) & junior handler Maija Puska photo by Mia Puska

Jarvenpaan_nly_28.5-16-6copy.JPG

Siskokset Verna ja Viola odottavat kehään pääsyä/Sisters Verna & Viola waiting for step in the ring

19.05.2016 Viola( Rosone´s Viola Verdeca) kävi kylässä pitkästä aikaa omistajansa Paulan kanssa, olipa mukava nähdä tyttöjä! /Viola aka Rosone´s Viola Verdeca visited me with her owner Paula, it was great to have you here!Viola_19.5.2016-4.JPG

Rosone´s Viola Verdeca

15.05.2016 Suomen Basenjit ry:n järjestämät Pentutreffit keräsivät Espooseen jälleen vaudikkaan katraan basenjipentuja ja niiden omistajia ja muita kiinnostuneita. Pennut saivat viilettää ympäri isoa agilityhallia ja tutustua eri kokoisiin ja värisiin lajikumppaneihin. Pentujen leikkiä ja riehuntaa oli ilo katsella. Lopuksi pidettiin vielä halukaille pieni näyttelyharjoitus, missä pennut liikkuivat ympyrällä kävellen sekä juosten esittäjänsä kanssa ja ne nostettiin näyttelypöydälle hampaiden ym tutkintaa varten aivan kuten oikeassa näyttelyssäkin tehdään, harjoitus totuttaa pennun näihin näyttely rutiineihin helpolla tavalla. /  We had a wonderful time on Sunday afternoon at the Finnish Basenji club's puppy meeting in Espoo , where you could see about 30 puppies to play and run! At he end of this meeting puppies and their owners could take part in ringtraining .

Mango_Pentutreffeilla_15.5.-16-6.JPG

Tässä basenjipennut onnellisine omistajineen/ Here basenji puppies and their happy owners

05.05.2016 Mango osallistui Helatorstaina Hämeenlinnassa toiseen Match showhun ja pärjäsi aurinkoisessa kelissä hienosti; se oli pikkupentujen nro 1 ja vielä loppukehässä BIS3 !!! Ei huonosti kun ikää oli vasta 5kk. Lisäksi Mango jaksoi hienosti seistä ja liikkua vielä isossa kehässä, vaikka päivä oli ollut pitkä ja seurattavaa oli pikku miehelle paljon. / Mango (Rosone´s Mirtillo Di Milano); our black and white beauty was second time in Match show and did it well indeed! He was the 1st in little puppies class and in the "big ring" he was BIS3! Thank you Katri taking him to this show and handling him so well!

Mango_Hlinnas7243.jpg

Mango liikkui kehässä kauniisti/ Mango moving well in the ring

Mango_Hlinnas7382.jpg

Mango (Rosone´s Mirtillo Di MIlano) BIS3

23.04.2016 Huhti -toukokuun vaihteessa tapahtumia on ollut melkoisesti, tässä mainittakoon Mangon osallistumien ekaan Match Showhun täällä Järvenpäässä, keli oli suomalaiseen kevääseen kuuluva kylmä ja räntäsateinen. Mango voitti kutenkin parinsa ja sai punaisen nauhan, mutta ei sijoittunut lopussa. Näyttelyharjoituksista oli kiva palata taas lapsuuden kotiin moikkaamaan äitiliiniä sekä Sona-mummelia ja Perla-tätiä. Messi-veljeltäkin saatiin kuvallisia terveisiä Helsingistä, rokotusten jälkeen Messi on päässyt koirapuistoilemaan ja onkin innokas siellä peuhaaja. / Some news from Mango and Messi "pups" ;  Mango has been first time in a Match s Show, to practice how to behave in the showring and after this happening he was visiting his mum , granny and auntie. We also got some photo greetings from Messi , he has been visiting  some new friends in a dogpark.

page7.jpg

Mango B/W boy and his mum Ringa, Messi is the R/W boy 

09.04.2016 Kävin aamulla aikaisin hakemassa Mangon meille "päivähoitoon" ja päivä sujuikin vauhdikkaasti, kun Ringa-äiti ja Sona-mummu sekä Perla-täti ottivat tuntumaa pesästä jo lentäneeseen poikaan, mutta ihmeen sopuisasti kaikki sujui,kun laumajärjestys oli päivitetty kaikkien kesken ;-) Mangoa kävivät vielä ihmis- tuttavatkin katsomassa , joten se sai huomiota kerrakseen.  / We had a little black and white visiter today in our house, Mango (Rosone´s Mirtillo Di Milano). He was playing in our garden and in the house with his granny, autie and of course his mum Ringa.

MangoRinga_9.4.2016-7copy.JPG

Ringa & Mango (4,5 weeks)

05.04.2016 Paljon on ehtinyt kuukauden kuluessa tapahtua. Sijoitusnarttuni Verna palautui yllättäen hoiviini tai oikeammin sille piti etsiä pikaisesti väliaikaiskoti, kun pääsiäsipyhien ja merkkipäivien aikana en yksinkeraisesti voinut ottaa sitä kotiini ja onneksi sille järjestyi "pikamajoitus basenjiystävälliseen" kotiin ihanan hoitotädin kera ja kiinnostus Vernan saamiseksi uuteen perheeseen oli melkoinen, useita perheitä kävi sitä koirien kanssa tai ilman katsastamassa, mutta Verna itse loppupeleissä ratkaisi tulevan kotinsa. Valinta osui nappiin, sillä sen kaverina on nyt 4-vuotias Mickey basenji poika ja muita perheenjäseniä ovat Satu ja Tristan, kiitokset siis heille Vernan uudesta kodista! Ja tässä samassa rytäkässä tuli toinenkin asia kuntoon , sillä Vernaa halajavista perheistä yksi ihastui Messi pentuun ja sillekin järjestyi koti pääkaupungista ! /         I have been in the middle of changes : my co-owned female Verna returned to me suddenly and I had to find quickly new home for her. Fortunately she got temporary home from wonderful lady who has a long time been a basenji owner, so she could take Verna at her home. A lot of families wanted to offer Verna a new home, but Verna herself made the decision where she wanted to go and now she lives in a family where she has a "boyfriend" = basenjimale Mickey (4 years old) and the humans are Satu and Tristan, a lovely couple who opened their home to Verna, thank you so much! In the same time one of the families fall in love with my male basenji puppy Messi and now  he has a family of his own! ;-)

Messi_ulkoilee_13.2.-16copy.JPG

Hyvästi jääkää nyt sukulaisnaiset ,tuumi Messi/ Farewell my dear ladies (mum, grandma and auntie)

Verna_ja_Mickey-copy.jpg

Miki & Verna, the happy couple ;-) photo by Satu R.

04.03.2016 Kevät kuitenkin näyttää etenevän, vaikka nyt on taas pilvistä ja harmaata, edellisellä viikolla paistoi aurinko jo muutaman kerran lämpimästi ja kävin koirineni Purolassa metsälenkillä ihastelemassa kaunista metsä- ja peltomaisemaa. Messi-poika kulkee näillä poluilla irti, sillä se ei ainakaan vielä ole lähtenyt kauaksi "laumasta" , seurailee muita hienosti. /The spring is coming believe or not, last week there were some sunny days and you could feel the sun warming up you a little when walking with dogs in the forest, Messi -puppy runs free when we are walking along the paths

Ringa_ja_Messi_ulkoilee_29.2.-16-0Copy.JPG

 

 

Messi, Ringa & Perla

03.03.2016 Talvilomakin tuli pidettyä ja ehdin matkustella monessa paikassa koirieni kera. Ensin sukuloimassa Iisalmessa ja Messi-pentukin pääsi tutustumaan ensin pitkiin automatkoihin ja sitten kerrostalo elämään hisseineen siskoni luona. Kelit eivät olleet kovin suosiollisia, lunta ja räntää sateli päivisin, mutta normaalit ulkoilulenkit pystyttiin hoitamaan. Loppuviikolla vierailtiin Outin kanssa vielä Hämeessä, käytiin katsomassa Vernaa ja Jaanaa Tuuloksessa ja Tardista , Eijaa sekä Hannua Sälinkäällä. Nuoret tyttöset jakselivat hyvin , ehkä pikkuisen ylimääräistä oli talven aikana kertynyt nahkan alle, mutta kevään koittaessa ja kelien parantuessa liikunnan määrä lisääntyy verrattuna paukkupakkasten aikaisiin pikapyrähdyksiin ulkona ja kyllä  se "rantakunto" löytynee kesään mennessä :) / Winter holidays I spend travelling; first I went to Iisalmi to vist my family and during this trip Messi-puppy get used to long road trips and then at my sister´s apartment building there was lift and it was very exciting to the puppy. At the end of week I visited with Outi two of my "puppy-girls" Verna and Tardis who live much closer to me .

Tardis_28.2.-16copy.JPG

Tardis (Rosone´s Terra Di Tarantella

09.02.2016 Viime viikonlopuna olikin pennuilla melkoista hulinaa, kun Messi pääsi perjantaina "päivähoitoon" veljensä Mangon ja eno-Roman luo Hyvinkäälle, Katrilla oli onneksi vielä lomapäivä ja järjestely onnistui mainiosti. Koirat jaksoivat riehua, syödä ja lopulta nukkuakin sen 6h aikana, jonka hoitopäivä kesti.  Mango saapui sitten su:na vastavierailulle meille, kun Katrilla oli omia harrastusmenoja Roman kanssa ja hyvin muisti vielä Mango kotitalonsa väen, iltapäivä sujui mukavasti Messi-veljen , Ringa- äidin ja Sona-mummon , sekä Perla-tädin kanssa hyörien. / Last weekend was quite busy for the puppies as they visit each others homes; on Friday Messi was as "daycare" at Hyvinkää playing with Mango and uncle-Roma and on Sunday Mango came back to us as Katri had some agility training with Roma and everything went fine, even aunt-Perla and grandma Sona and mum Ringa were playing with the puppies ;)

Kaapissa_Mango-Messi.JPG 

Mango & Messi kaapissa / brothers Mango & Messi

photos by K.Mäkinen

MangoRoma_3.2-16.JPG

Roma (Rosone´s Retro Rockettaro) & Mango (Rosone´s Mirtillo Di Milano)

01.02.2016 Mustis on lennähtänyt pesästä ja päätyi Hyvinkäälle Katrin ja Roman laumaan. Mustiksen kutsumanimeksi valikoitui Mango ja melkoinen "etelän hetelmä" se näytti Romasta aluksi olevan, mutta alkuhämmästyksestä selvittyään molemmat pojat pistivät leikiksi ja pentu tutustui uuteen asumukseensa varmoin ottein ja hyväksyi paikan omakseen, kun ei tuppaantunut enää kuljettajana toimineen kasvattajan mukaan vaan jäi ruokakupin saloihin tutustumaan. Kotipesään jäi vielä punavalkea pentu, jota Messiksi kutsutaan, sille etsitään kotia, jos joku sen erikoislaatuisen kaverin itselleen tahtoisi, mutta äiti-Ringa ja täti-Perla sekä mummokoira Sona pitävät sen kyllä kaverinaan, jos se sattuisi tänne jäämään./  "Elv.. oups Mustis has left the building" so this means the black  and white puppy has moved to his new home and that place is at Hyvinkää , he belongs to his uncle Roma and owner Katri´s pack. He is now called as Mango and he was staying  his new home very easy and after a while he was playing with Roma and eating Romas food..! We have here the red and white boy for someone special person, so contact Rosones Basenjis if you want him as your pet, but my other basenjis as his mother Ringa , aunt Perla and grandma Sona can take him to this pack if needed.

MustisPunis_31.1.-16.JPG

Pienet nokoset ennen muuttoa  pois lapsuuden kodista/ The last "nap" before leaving home, brothers Mango and Messi

MangoRoma5.jpg

Uudessa kodissa oli aluksi jännittävää, Roma-enokin katseli ihmeissään uutta tulokasta / It was quite exciting at my new home thinks Mango and Roma is astonished too

29.01.2016 Lisää kuvia laitettu Uudet pennut sivulle ja pennuthan ovat nyt 2kk vanhoja / More photos put on the page New Puppies and the boys are now 2 mths old.

22.01.2016 Pentujen rekisteröinti on valmistunut ja niiden kuvat 6vk ikäisinä sekä kennelnimet on laitettu Uudet pennut sivulle / The photos of the puppies at the age of 6 weeks and their names can be seen on the page New Puppies

Mustis__Mirtillo.jpg                                                                                                            photo by Suvi Rinne

16.01.2016 Uudet pennut sivulle on laitettu muutama kuva Milano pentueen pojista. / Some new photos has been updated to the page New Puppies.

06.01.2016 Uusi vuosi on käynnistynyt vauhdikkaasti pentujen osalta, sillä ne sirutettiin kotona sunnuntaina, maanantaina oli vuorossa polveutumismäärityksen poskisolunäytteen otto Pornaisissa, minne huristeltiin autolla (sain lämmittää autoa "piuhassa" kera sisälämmittimen useita tunteja, kunnes sisälämpötila oli pennuille sopiva) kovana pakkaspäivänä, mutta homma tuli hoidettua ja tulokset saadaan parin viikon päästä. /

New year 2016 has began very busy for the puppies, on Sunday they got microchips under their skin and on Monday we went to Parentage Verification and the testplace was at Pornainen, so I had to warm up a couple of hours my car before I could take puppies in it and drive there, because the temperature was very low, the termometer showed -20 C and it was very cold weather!

02.01.2016 Hyvää alkanutta vuotta 2016!/ Happy New Year 2016!

Pennut harjoittelevat kiinteän ruuan syöntiä kupista,mutta aika nihkeästi siihen suhtaudutaan ja emolla riittää maitoa, miksi siis vaivautua itse lipittelemään ruokaa, kun sitä on helpomminkin saatavilla!? ;-) / The puppies are trying to eat solid food, but it is not very easy and why bother if you have mum´s milkbar near!?

Ringan_pennut_31.12.00copy.JPG